Op culinaire wijze afvallen
Iedereen heeft het wel eens geprobeerd. Afvallen. Soms met een bevredigend resultaat, soms ook niet. Wel hebben ze allemaal iets gemeen, namelijk wanneer je stopt kom je weer aan. Wie ziet er niet tegenop om voor de zoveelste keer aan een honger -of crash dieet te beginnen met altijd weer hetzelfde resultaat: opgeven en weer aankomen. Vaak nog zwaarder eindigen dan aan het begin van zo'n dieet.
Afvallen
Het toverwoord is volhouden. Maar voor hoelang? Je kunt niet eeuwig een dieet volgen waarin je nauwelijks mag eten. Je gaat steeds minder eten terwijl het lichaam vetreserves aanmaakt. Uiteindelijk kom je van een glas water al aan. Dit gaat ten koste van je spierweefsel en is niet verantwoord maar wat dan?
Lekker eten en toch afvallen
Sinds 1989 is de Fransman Michel Montignac al bezig met het lanceren van zijn methode dieet. Deze vorm van afvallen zorgt ervoor dat je niets tekort komt en door de smakelijke variaties "het" ook echt vol kunt houden. Het geheim zit hem in het scheiden van vetten en koolhydraten. Simpel en goed te doen. Je zou recepten kunnen volgen of zelf samen kunnen stellen. In ieder geval ben je niet gebonden aan een bepaald recept. Het is een manier van eten die je je eigen moet maken. Als je je erin verdiept is het een zeer interessante manier van diëten en krijg je weer zin in de avondmaaltijd. Bovendien mag je bij de maaltijd een lekker glas wijn. Er zijn ook bepaalde groenten die je kunnen helpen bij het afvalproces door het afvoeren van overtollig vocht of helpen bij de vetverbranding. Wat heb je te verliezen behalve je gewicht?