Writersblog » Specials » Extreem gedrag
Writersblog: Informatie van A tot Z

Verschillende vormen van extreem gedrag

Verschillende vormen van extreem gedrag Er bestaan verschillende vormen van geweld. Wat is een belager en wat is de connectie tussen een manipulator en een stalker. Wat eraan gedaan kan worden door middel van aangifte. De wetenschap met wélk soort geweld en wélke stoornis je te maken hebt, kan je al voldoende inzicht geven om hiermee om te gaan, om het een plekje te geven en eventueel de relatie te beëindigen.

Als je met geweld moet leven

Er is heel wat geweld in de wereld. Oorlog, pesten, bedreigingen, vernielingen, overlast, verbaal geweld. Geweld is er altijd geweest en zal er ook altijd zijn. Geweld heeft te maken met macht. Maar de slachtoffers die dit ervaren blijven achter met heel andere gevoelens. gevoelens van angst, pijn, verdriet en dreiging.

Geweld heeft dus niet alleen met slagen en het toebrengen van verwondingen te maken. Ook geestelijke mishandeling, of verwaarlozing is een vorm van mishandelen. Wat voor soort mensen doet nu zoiets? Wat zijn de gevolgen wanneer je het slachtoffer bent van een dergelijke situatie en wat kun je doen om het te stoppen? Het is belangrijk om jouw verhaal ‘naar buiten’ te brengen door erover te praten met iemand die je vertrouwt. Maak foto's van verwondingen en ga naar de huisarts en de politie. Neem contact op met Steunpunt Huiselijk geweld.

Huiselijk geweld

Huiselijk geweld, je hoort er steeds vaker over. Er is sprake van huiselijk geweld wanneer er bijvoorbeeld in een gezin sprake is van veel ruzie, als er wordt gescholden en er klappen vallen. Ook komt het voor dat er psychische druk wordt uitgeoefend, men elkaar bedreigt, of te worden gestalkt. Of dat een partner dingen verbiedt, zoals bijvoorbeeld omgang met vrienden en familie.

Wat als je partner of jijzelf aan een stoornis lijdt? Waaraan kun je herkennen om welke stoornis het precies gaat? Schaadt je hiermee je relatie tot anderen, of misschien jezelf? Moet je misschien denken aan een behandeling?
Stalking: als liefde een obsessie wordt

Stalking: als liefde een obsessie wordt

Ware liefde, je kunt niet zonder de ander. Je wilt de ander een veilige thuishaven bieden, verzorgen en beschermen. Een wonderlijk en mooi gegeven. Je zit op een roze wolk en beleeft het mooiste gevoe…
Borderline of andere stoornissen

Borderline of andere stoornissen

Iedereen voelt zich wel eens somber, bedrukt en verdrietig. Iedereen heeft wel eens slapeloze nachten en kent periodes van vermoeidheid en verminderde eetlust. Als dit vaak voorkomt, spreken we dan va…
Destructieve relaties

Destructieve relaties

Misschien ben je zelf slachtoffer en zit je "gevangen" in een gewelddadige relatie. Misschien ken je iemand die hier mee te maken heeft. Je leeft voortdurend in angst. Je wordt gemanipuleerd en gecont…
Verschillende vormen van rechtsgeding

Verschillende vormen van rechtsgeding

Het kan ons allemaal overkomen. Een rechtszaak. Voor de meeste onder ons klinkt dit als een dreiging. Maar dat is de onwetendheid die spreekt. Bedenk dat rechters ook mensen zijn. Een rechtszaak kan v…
Gepubliceerd door Writersblog op 15-01-2014, laatst gewijzigd op 15-01-2014. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Schrijf mee!